Foto’s premiere Leven, het Spel

Bij aanvang van het spel moet elke deelnemer een vragenlijst invullen en naar aanleiding van welke antwoorden gegeven zijn wordt hij/zij in een kleurvak ingedeeld. In dit vak liggen voor elke deelnemer score-kielen klaar met daar op al wat fiches bij hoop-kracht-rijkdom. Elke deelnemer kan in elke ronde zijn hoop-kracht-rijkdom-vrienden aanvullen of verliezen.

Gebeurtenissen die je leven kunnen veranderen en voor welke keuzes je komt te staan als je tussen de 14 en 21 jaar bent. Rood 14-21 jaar Je drinkt je een delirium en moet worden opgenomen in het deliriumcentrum in Delft. Je hebt al schade aan je hersens, waar je later nog last van hebt. Gezondheid: -1 (1 fiche iinleveren, je gezondheid gaat achteruit)

14-21: je zit op de middelbare school en zingt tijdens het open podium een karaoke lied

het antwoord op de vraag bepaal in welk vak je moet gaan staan en hoeveel punten het antwoord heeft opgeleverd: kennis 2 t/m kennis 6

WIe heeft de meeste kennis en macht opgebouwd?

De ouderdom slaat toe: wie kan nog 1 minuut op 1 been blijven staan? 

42-49 jaar: Kan je je partner geblinddoekt vinden? Zo ja: dan blijf je getrouwd. Zo nee, dan ga je scheiden: hoop -2

56-63 jaar De eerste deelnemer ‘overlijdt’ en zijn vrienden nemen afscheid van hem.

Als prijs voor het lange leven: een fles Pleegzuster Bloedwijn voor wat extra energie!

Deze deelnemer heeft het leven goed overwonnen: zij blijft op 93 jarige leeftijd nog als enige over en krijgt een noodhulppakket voor de nog te verwachten rampen.